concerten en activiteiten in de Onze Lieve Vrouwe Kapel

De concerten voor patiënten worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van OLVG

en vrijwilligers van uitzendbureau:

 

 

 

voor informatie en reserveringen: d.m.brussee@olvg.nl

 

***   Wegens het coronavirus zijn er voorlopig geen concerten in de kapel ***

  

 

 

 

 


             

                   

een greep uit de concerten tot nu toe geweestfebruari 2020

 

 

Café Wehmut:

Michel van Dijk (singer-songwriter), Jean Koolen (gitaar) en Jochen Hachenei (percussie)

 

Nederlandstalige liedjes met elementen uit de Zuid-Afrikaanse Township Jive, de Joodse Klezmer, Vlaamse folk, een snufje Americana-feel en natuurlijk Brel

 

 

Café Wehmut is een denkbeeldig maar daarom niet minder echt café waar drie vrienden bij elkaar komen om liedjes te schrijven over de tragiek en triomfen van onze alledaagse levens. Akoestisch en Nederlandstalig, met elementen uit de Zuid-Afrikaanse Township Jive, de Joodse Klezmer, Vlaamse folk, een snufje Americana-feel, en natuurlijk Brel.
Café Wehmut is een wisselend collectief van bevriende muzikanten, met als vaste kern singer-songwriters Michel van Dijk en Jean Koolen en percussionist Jochen Hachgenei.
Hun EP’s Spring dan! en Wij hebben de maan zijn te beluisteren op Spotify, Deezer en I-tunes en andere streamingkanalen. Een derde EP, Opnieuw beginnen, is in voorbereiding. Deze verschijnt december 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brendan Conroy (cello) en Daniëlle Smart (piano)

 

Muziek van een aantal Australische componisten, o.a. Ros Bandt, Elena Kats-Chernin, Kate Moore, en twee Franse componisten: Saint Saens en Olivier Messiaen

 

 

Brendan Conroy (cello)
De in Australië geboren cellist Brendan Conroy is ruim vijfentwintig jaar werkzaam als uitvoerend musicus en docent. In Australië speelde hij jarenlang in het Sydney Symphony Orchestra, dat onder leiding van de Nederlandse dirigent Edo de Waart uitgroeide tot een van de meest toonaangevende internationale orkesten. Daarnaast speelde Conroy in het Tasmanian Symphony Orchestra en het Diemen Quartet. Ook trad hij regelmatig op in live radio-uitzendingen en festivals met recital- en kamermuziekrepertoire.
Sinds zijn vestiging in Nederland (Amsterdam) zes jaar geleden geeft hij regelmatig concerten, zowel als solist als met andere musici samen, waarbij hij o. a. premières vertolkt van hedendaagse kamermuziek met werken van de Hongaarse componist Zoltán Kodály (1882-1967) en de Poolse componist Krysztof Penderecki (geb. 1933). Daarnaast is Conroy een veelgevraagd vertolker van werken van Bach en repertoire uit de Romantiek voor cello en harp.
Naast zijn concertpraktijk is Conroy een bevlogen cellodocent en leidt hij diverse jeugd- en jongerenorkesten. Hij is een veelgevraagd gastdocent in binnen- en buitenland, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Litouwen, Frankrijk, China en Australië.

Gabriella Smart (piano)
De Australische pianiste Gabriella Smart is een gerenommeerd pleitbezorgster van eigentijdse klassieke muziek. Zij ontving achtereenvolgens de prestigieuze Prelude Composer Residency, de City of Music Artist in Residence van de UNESCO voor Katowice (Polen) en een beurs voor een verblijf in de Cité International des Arts in Parijs. Daarnaast ontving Smart in 2010 de wereldwijd zeer hoog aangeschreven Churchill Fellowship.
Smart heeft een veelomvattende uitvoeringspraktijk, zowel in Australië als daarbuiten (o.a. Europa en China) en vertolkte premières van meer dan veertig nieuwe composities voor piano solo. Gedurende ruim vijfentwintig jaar is Smart de artistiek leider van Soundstream New Music, een Ensemble in Residence bij de Universiteit van Adelaide (Australië). In deze functie organiseerde Smart vier muziekfestivals en twintig concertseries en was zij tevens initiatiefneemster en oprichtster van de Soundstream Emerging Composer Forum. Daarin richt zij zich op het begeleiden en promoten van beginnende componisten en het geven van opdrachten voor nieuw kamermuziekrepertoire.

december 2019

Het OLVG koor zingt kerstliedjes op afdelingen in het ziekenhuis

o.l.v. Dionne Brussee en Louise van de Sande Bakhuyzen.

december 2019

 

 

 

 

 

Lelikoor o.l.v. JanJoost van Elburg

 


Adventsconcert met muziek van o.a. Praetorius, Scheidt, Strategier, Brahms en Handl

 

Het Lelikoor is een Amsterdams kamerkoor dat zich heeft gespecialiseerd in oude muziek. De circa 22 zangers hebben allen een brede ervaring in koormuziek. Het koor staat sinds de oprichting in 1987 onder leiding van JanJoost van Elburg.

december 2019

Russisch Kamerkoor Oktoich o.l.v. Aliona Ovsiannikova

 

Muziek uit de Advents- en kersttijd uit de Russisch Orthodoxe traditie van verschillende componisten

 

Kamerkoor Oktoich
Kamerkoor Oktoich is in 1996 opgericht door Aliona Ovsiannikova om zo veel mogelijk mensen te laten delen in de schoonheid van de Russisch-orthodoxe kerkmuziek. De geschiedenis van de Russische kerkmuziek gaat meer dan 1000 jaar terug. De naam Oktoich verwijst naar de 8 tonen toonreeksen of modi van de Russische kerkmuziek, waarin de melodieën zijn ondergebracht. Het programma van Oktoich varieert van oude polyfonie tot muziek van hedendaagse componisten.

december 2019

Octoplus o.l.v. Jos Smits zingt kerstliederen tijdens de viering in de kapel

 

Twee sopranen, twee alten, twee tenoren en twee bassen vonden elkaar en formeerden een octet, samen met een pianist als begeleider. Begonnen werd met klassieke stukken als het Magnificat van Pachelbel, de Funeral music of Queen Mary van Purcell, maar ook lichtere muziek zoals Yesterday van Lennon&McCartney en Halleluja van Leonard Cohen.

Dit najaar is kerstrepertoire opgepakt en ingestudeerd en mogen we in de Kapel van het OLVG op zondagmorgen 22 december a.s. komen zingen. De Kerstnacht zijn we uitgenodigd door de Oecumenische Streek Gemeente Kortenhoef. De naam van ons ensemble is geworden Octoplus, octo verwijst naar het getal 8, het aantal zangers en als plus is de pianist toegevoegd. Wij hopen al onze muzikale tentakels (vgl de octopus) te kunnen overbrengen.

 

november 2019

Musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest

 

Vadim Tsibulevsky (viool)

Maria Kouznetsova (viool)

Hike Graafland (viool)

Tessa Badenhoop (viool)
Stephanie Steiner (altviool)

Avi Malkin (altviool)
Carin Nelson (cello)

Rik Otten (cello)
João Seara (contrabas)

Programma:

twee strijkoctetten van resp. Felix Mendelssohn-Bartholdy en Max Bruch voor 4 violen, 2 altviolen, cello en contrabas.

oktober 2019

Medewerkers Open Podium - jubileum 10 jaar!

 

Jaarlijkse Open Podium voor medewerkers van het OLVG van locatie oost én west met het OLVG koor dat ook 10 jaar bestaat. Het wordt een feestelijke avond met o.a. zang, piano, trompet, klarinet, hobo, hoorn en viool. Onder leiding van Dionne Brussee Pianist: Louise van de Sande Bakhuyzen

oktober 2019

Angel Voices

 

Programma:

muziek op het thema 'licht' in het kader van het 'lichtjesfeest' (Divali) een Hindoeïstisch feest, waarbij het licht symbolisch bedoeld is als “de overwinning van het goede over het kwade, overwinning van het licht over de duisternis"

september 2019

Jacqueline voorheen Frederique - piano

 

24preludia-project.

Preludes van J.S. Bach worden afgewisseld door preludes die speciaal zijn geschreven voor dit project door nu-nog-levende Amsterdammers. Onder andere Louis Andriessen, Calliope Tsoupaki (componist des vaderlands), Roderik de Man, Jeff Hamburg, Heleen Verleur en anderen. zie ook 24preludia.nl

augustus 2019

Ricciotti ensemble

Het Ricciotti ensemble bestaat uit 42 jonge amateur- en professionele musici die, waar en wanneer het maar kan, muziek brengen.

Deze zomer verdiepen de muzikanten zich in de boeiende muziektraditie en cultuur van Georgië. Samen met de Georgische klarinetvirtuoos Levan Tskhadadze tourt het orkest door Nederland en Georgië. Van de Nederlandse verzorgingstehuizen tot de Georgische Kaukasus klinken klassieke werken van Paliashvili, Tsintsadse en Lagidze, maar ook van Beethoven, Händel en Tchaikovsky.

juli 2019

Concert met David Chassé - trompet en Cajan Witmers - piano

 

Programma: Swing, Latin & Ballads

 

David bereikt een breed publiek met verschillende genres, meest Nederlands en Engels: pop, rock & roll, funky, ballads, blues en jazz. Zijn manier van optreden is aanstekelijk en raakt direct.

mei 2019

Kameropera “Katharina de Bronovo - mijn ziekenhuis”

 

Korte opera over het spannende verhaal van de 19e-eeuwse Sara Katharina de Bronovo, grondlegger en naamgever van een Haags ziekenhuis, en de moeilijkheden die zij overwon.

 

Uitvoerenden:
Julia Bronkhorst (sopraan): Joumala/Sjuultje
Myra Kroese (altmezzo): Mevrouw De Bronovo
Peter Schoenaker (bariton): Lodewijk Jongleren/Baron De Jongleure
Fagerhultkoor
Menno Boogaard: piano
Lotte Beukman: cello

Libretto: Olaf Mulder
Muziek: Paul Prenen
Regie: Ans Seriese
Initiator en muzikale leiding: Julia Bronkhorst

Een koppige, vastberaden vrouw, die voor haar maatschappelijke idealen en de zingeving van haar eigen leven door roeien en ruiten ging. Zij raakt betrokken bij een oorlog die zijn aanleiding vond in het misbruik van “moderne communicatie”. Dat was in haar dagen het elektrisch telegram. Op surrealistische wijze wordt zij ook betrokken bij de problemen in de huidige tijd van het ziekenhuis dat zij indertijd stichtte. Naadloos gaat het verhaal over in onze tijd, waarin elektronische communicatie ook levensgevaarlijk misbruik kent. Een slimme speculant brengt daarmee het voortbestaan van het ziekenhuis in gevaar. Een ogenschijnlijk onaanzienlijk personage troeft hem echter af en weet een ramp voor het ziekenhuis net op tijd te vermijden

 

mei 2019

Vocaal Ensemble Duodektet o.l.v. Christiaan Winter

 

Da Pacem - Muziek in tijden van herdenking

 

Veel muziek in dit concert werd geschreven rond de laatste wereldoorlog in Duitsland. De ingewikkelde verhouding tot vrede toen en daar klinkt door in de muziek van Mauersberger, Hessenberg en Eisler. Nee, dan de bede ‘Geef vrede!’ (Da pacem), daar weten componisten wel raad mee: objectief (Josquin), spiritueel (Pärt en Elder) of vol van muzikale retoriek (Schütz). De introverte Klaagliederen van de 17e eeuwse Mexicaan Lienas completeren het program.
Aangrijpend, indringend én contemplatief. Muziek in gesprek met passende poëzie.

Goede Vrijdag

19 april 2019

OLVG PASSION

 

Meditatieve viering met toepasselijke liedjes rondom het lijdensverhaal

 

m.m.v. het OLVG koor o.l.v. Dionne Brussee en Louise van de Sande Bakhuyzen

december

2018

Vrede in Niemandsland | een kerstverhaal

 

"Blood and peace, enmity and fraternity wars most amazing paradox. The night wore on to dawn a night made easier by songs from German trenches, the pipings of piccolos and from our broad lines laughter and Christmas carols" - Private Frederick W. Heath, writing from trenches in December of 1914

Aan the begin van The Great War stopten de kanonnen spontaan: Kerstavond 1914. Voor even maar was het vrede in Niemandsland. Vier jaar en twintig miljoen doden later was de wapenstilstand die de wereld nu, honderd jaar later, gedenkt. Het Amsterdamse vocaal ensemble Duodektet o.l.v. Christiaan Winter presenteert een programma met beelden, teksten en natuurlijk kerstliederen die de soldaten elkaar vanuit de loopgraven toezongen.

Met medewerking van: Jan Willem Baljet (bariton en verteller), Dave Kutz (tuba) en Paul van Utrecht (gitaar).

in 1996 opgericht door Aliona Ovsiannikova en legt zich toe op Russisch-orthodoxe kerkmuziek. Het koor heeft vele malen op binnen- en buitenlandse podia gestaan, onder meer tijdens het Festival Oude Muziek (Utrecht), het Gergiev Festival (Rotterdam), Tanejev Festival (Londen), Grachtenfestival (Amsterdam) en het Oestvolskaja Festival (Amsterdam). Oktoich behoort in Nederland tot de top van de amateurkoren en wordt geprezen om de prachtige expressie, van heel zacht tot heel krachtig. Het weet de echt Russische vloeiende lijnen prachtig te brengen in een mooie, warme a capella koorklank.

december

2018

Kerstconcert van het Kamerkoor Oktoich o.l.v. Aliona Ovsiannikova

 

Muziek uit de Advents en Kersttijd uit de Russisch-orthodoxe traditie van o.a. Sviridov, Lvovskij, Kalinnikov, Shvedov en Denisova

 

Kamerkoor Oktoich is

Kerstconcert van het Amsterdams Vocaal Ensemble Duodektet o.l.v. Christiaan Winter

 

 

 

november

2018

Concert met Duo Bumble bee

Nienke Dekker (klarinet/tenorsax/saron) en Nelly Koetsier (piano)

 

Mix van bekende en minder bekende componisten die zich hebben laten inspireren door muziek uit Indonesië en India. Ook klinkt er muziek op de saron, een instrument uit het Javaanse gamelanorkest: een deel van een klassiek gamelanstuk getiteld Gunung Sari

 

DUO BUMBLE BEE
Duo Bumble Bee is inmiddels alweer 15 jaar actief. Ze treden op met klassieke en een hedendaagse muziek, experimentele muziek en jazzimprovisatie, vaak op theatrale wijze gebracht. Nelly Koetsier is als musicologe gespecialiseerd in de muziek van Hanns Eisler, een leerling van Arnold Schönberg, Nienke Dekker houdt zich behalve met muziekuitvoeringen en lesgeven ook bezig met Indonesische dans- en bewegingsvormen.

november

2018

Meezingconcert van het koor voor Nieuwe Nederlandse Religieuze Muziek o.l.v. Antoine Oomen

 

BOOM AAN LEVEND WATER
Tien Psalmen en tien Requiem-gezangen
Tekst: Huub Oosterhuis
Muziek: Antoine Oomen

gesproken woord: Elte Rauch

 

Het Koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek is een projectkoor dat bestaat uit ruim 30 zangers en zangeressen. Niet alle leden doen met alle projecten mee. Antoine Oomen is pianist, componist en dirigent en heeft alle teksten van dit meezingconcert op muziek gezet.

De teksten zijn van Huub Oosterhuis (1933). Hij studeerde wijsbegeerte, Nederlandse taal- en letterkunde en theologie. In 1964 werd hij tot priester gewijd. Vanaf 1965 is hij verbonden aan de Amsterdamse Studentenekklesia.
Sinds eind jaren vijftig schrijft en publiceert Oosterhuis met grote regelmaat teksten: liederen en gebeden voor een nieuwe Nederlandse liturgie, theologische essays en vrije poëzie

oktober

2018

 

 

Concert van musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest

Schubert kwintet:
Mintje van Lier, viool
Marieke Boot, viool
Laura van der Stoep, altviool
Douw Fonda, cello
Nitzan Laster, cello

Programma: Strijkkwintet in C van F. Schubert D. 956

(geschreven voor 2 violen, 1 altviool en 2 celli)

NedPhO-GO_RGB

juni

2018

Psalmenconcert van het Lelikoor o.l.v. JanJoost van Elburg

 

Programma:

Muziek van Gouvy, Schein, Schütz, Sweelinck, Mendelssohn, Howels en Gesualdo rondom diverse psalmen

september

2018

Finalisten en winnaars van het Ouderen Songfestival in 2017 zingen voor patiënten in de kapel van het OLVG.

 

Een gevarieerd en bruisend programma met een repertoire dat uiteenloopt van jazz tot pop, van chanson tot levenslied, van klassieke aria tot populaire meezinger onder begeleiding van pianist Kees van Zantwijk.

juni

2018

Concert van musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest

Ensemble 'Café des chansons', met:

 

    Charlotte Haesen, zang

    Robert Lis, viool
    Janine van Amsterdam, viool
    Odile Torenbeek, altviool
    Anjali Tanna, cello

De mooiste Franse klassiekers van persoonlijkheden zoals Barbara, Gainsbourg en Piaf

 

 

 

mei

2018

Concert Duodektet o.l.v. Christiaan Winter


Programma:

Toil en trouble: o happy life

Muziek van o.a. Edward Elgar, Gerald Finzi en Francis Poulenc

De drie heksen uit MacBeth 

van Shakespeare (tekening Thea Brüggen)

 

mei

2018

Concert met jazz zangeres Els Teunissen, gitarist Florian Hierdeis en contrabassist Misha Kool

 

Programma: jazz, gospel en popballads

april

2018

Lenteconcert

met Elly Seinstra (viool) en Marie-José Keijzer (piano)

maart

2018

Concert met contrabasist James Oesi

 

James Oesi speelt o.a. een cellosuite van Bach. Verder muziek van Luciano Berio, Elliott Carter, Francois Rabbath en Peteris Vasks

 

James Oesi is een professioneel klassiek solo-contrabassist, opgegroeid in Zuid Afrika. Hij studeerde in Moskou en Den Haag. Sinds zijn afstuderen (met een 10+ in 2012 waarvoor hij de Fock medaille voor beste eindexamen van dat jaar won) speelt hij met onder andere het bekende moderne muziek ensemble Asko|Schönberg en Ensemble Modern. Hij heeft solo-optredens gegeven op het Amsterdamse Grachtenfestival, in het Concertgebouw, op het Festival Wonderfeel, het Bachfestival Dordrecht en Cross Linx. Ook speelde hij meerdere keren op het Nederlandse NPO Radio 4 en NPO Radio 1 en was hij te gast bij Vrije Geluiden, Podium Witteman en De Nachtzoen.

James Oesi artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival waarvan afgelopen mei de eerste editie in Den Haag plaatsvond.

december

2017

Kerstconcert Lelikoor o.l.v. JanJoost van Elburg

 

Veni Domine, et noli tardare

 

n het Kerstconcert van het Lelikoor komen alle aspecten van de verwachtingen rond de kerstperiode aan bod: de bazuinen in Sion klinken, Maria wordt aanbeden als moeder van Christus, de komst van de Verlosser wordt gevierd en het wonder van de onbevlekte ontvangenis wordt bezongen. Dit alles klinkt in prachtige a-capellamuziek als het Canite tuba van Francisco Guerrero, diverse zettingen van het Alma redemptoris mater en het Veni Domine en het O magnum mysterium van William Byrd

2 november

2017

Huub Oosterhuis leest voor uit eigen werk met muzikale omlijsting op accordeon van

Erica Roozendaal.

 

Thema:

Allerzielen - het herdenken van onze overledenen

oktober

2017

Medewerkersconcert o.l.v Dionne Brussee

 

Optredens van medewerkers van het OLVG, van pop tot klassiek, met zang, dans, instrumentele muziek en natuurlijk weer het OLVG koor dat de avond traditioneel opent! Dit alles o.l.v. Dionne Brussee. Begeleider koor en solisten: Louise van de Sande Bakhuyzen.

september

2017

Amsterdams Smartlappenkoor o.l.v. Paul van Utrecht

 

Liedjes met een lach en een traan, met begeleiding van accordeons

augustus

2017

Angel Voices

 

Angels Voices zong liederen over de verschillende rollen van Maria in het kader van het feest Maria ten Hemel opneming

juni

2017

Optreden van Russisch kamerkoor OKTOICH

o.l.v. Aliona Ovsiannikova

m.m.v. Irina Plyassova, sopraan, en Alexander Avramenko, tenor. Begeleiding piano Natalie Bokova.

 

Programma: Michail Glinka en tijdgenoten (Tjaikovski, Moussorgski, Rimsky-Korsakov).

Romances op gedichten van Alexander Poeskin en geestelijke koormuziek door kamerkoor Oktoich

mei

2017

Trio Luccicante

Marjolein Aartsen (alt)

Deborah de Liever (sopraan)

Alma Kulbayeva (piano)

 

Programma: de levensloop van de vrouw
Componisten die voorbij kwamen waren onder andere Bizet, Bannink, Bernstein en Bock. Gastmuzikant was Daniel de Gorter (trompet).

januari

2017

Timber Blazers Ensemble o.l.v. Ivo Meinen

 

Fluit, piccolo:    Mirjam Haak, Celian Terwindt
Hobo, althobo:   Marten Hoekstra, Jacqueline Janse
Klarinet:            Marenka Brussee, Hester Mol
Hoorn:               Yvonne Lemmens, Mariëtte Mol
Fagot:                Frank Linnert, Wendela Tenner
Contrabas:         Ben Wellerdieck

december

2016

Kerstoptreden van het OLVG koor o.l.v. Dionne Brussee ter gelegenheid van de jaarlijkse kerstbijeenkomst van de vrijwilligers van het OLVG

december

2016

Kerstconcert Russisch Kamerkoor Oktoich

o.l.v. Aliona Ovsiannikova

 

Programma:

kerstmuziek uit de Russisch Orthodoxe traditie

december

2016

Kerstconcert van het Gaasperdams Gemengd Koor

o.l.v. Frank Hameleers

pianist en organist: Rolf Wolfensberger

november 2016

Concert van het Loman Ensemble

o.l.v. Annemart Franken

 

Programma: Franse koormuziek

met werken van o.a. Saint Saëns, Poulenc en Glass.

oktober

2016

Concert van Marieke Vos (fluit) en Ina van der Eerden (piano)

 

Muziek van Jadassohn, Taffanel, Tsjaikovski en Rutter.

juli

2016

'Eendagsliederenproject Amsterdam oost'

Componisten componeren op één dag een lied op teksten van dichters uit Amsterdam oost.

 

componisten:

Kaveh Vares, Amit Gur, Manu Sánchez García, Anthony Leigh Dunstan, Jesse Broekman, Aftab Darvishi, Hugo Bouma, Tijmen van Tol, Neus Kaori, e.a.

musici/uitvoerders:

Enikő Zádor-Gősi        Mezzosopraan
Arash Roozbehi           Bariton

Ghaeth Almagooth      klarinet
Katinka van Driezum   hobo/althobo
Bas Treub                   viool
Hinse Mutter               contrabas
Ward Reijmerink         gitaar
Jelle van der Muelen   piano

juni

2016

Concert van het ensemble Duodektet o.lv. Christiaan de Winter met Thom en Emiel Jansen, piano

 

Muziek van Monteverdi, Brahms en bewerkingen van evergreens 'Blue moon', 'The girl from Ipanema' en 's Wonderful'.

maart

2016

Concert van Belcanto in de bergen o.l.v. Hester Noyon en Orfeas John Mursey

 

met pianist Roberto Olzer

 

Muziek van Vivaldi, Caldara en Monteverdi

maart

2016

Concert van het Lelikoor o.l.v. JanJoost van Elburg

 

Dulces exuviae - favorieten van het Lelikoor

met muziek van o.a. William Byrd, Orlando di Lasso, Victoria, Debussy, Vaughan Williams en Rheinberger

oktober

2015

Medewerkersconcert o.l.v. Dionne Brussee

 

Optredens van medewerkers van het OLVG, van pop tot klassiek, met dit jaar o.a. saxofoon, harp, viool, zang en natuurlijk weer het OLVG koor dat de avond traditioneel opent! Dit alles o.l.v. Dionne Brussee. Begeleider koor en solisten: Louise van de Sande Bakhuyzen.

oktober

2015

Patiëntenconcert van het Riciotti Ensemble

o.l.v. Leonard Evers

m.m.v. Marike Jager, singer/songwriter en gitarist

 

Programma: muziek van diverse componisten in allerlei stijlen: jazz, pop, wereldmuziek, klassiek en liedjes van/met Marike Jager.

juni

2015

Patiëntenconcert met Olivier Gomes - saxofoon en

Marie-José Keijzers - piano

 

Mix van lichte en klassieke muziek van o.a. Jacques Ibert, Engelbert Humperdinck, Alexandre Cherepnine en Paul Mc Cartney.

april

2015

Goede Vrijdagviering m.m.v. het OLVG koor o.l.v. Dionne Brussee en Louise van de Sande Bakhuyzen

Passieverhaal omlijst met delen uit de musical
Jesus Christ Superstar van A. L. Webbers

juni

2014

Concert van het a capella vrouwenkoor LUZ o.l.v. Emma Rekersm.m.v. Bas Gakeer - gitarist

Werk van de hedendaagse componisten Vasks, Gjeilo en Sato én een aantal pop- en jazzstandards in close harmony-arrangementen van Emma Reker

mei

2014

Concert Olga Vocaal Ensemble

Programma: van Barok tot Berbermuziek

Het Olga Vocal Ensemble is een fris nieuw Nederlands

ensemble met internationale wortels. Olga werd in 2012

opgericht aan het Utrechts Conservatorium.

Bjarni Guðmundsson zingt eerste tenor, Jonathan Ploeg

tweede tenor, Gulian van Nierop neemt de baritonpartijvoor zijn rekening. Pétur Oddbergur Heimisson zingt eerste bas en Philip Barkhudarov zingt de allerlaagste noten

 

 

mei

2014

Patiëntenconcert met Esmée Theéuwis (gitaar) en Mariëlle van Luyk (viool).

m.m.v. Rijndert van Woudenberg (componist en gitarist)

Muziek van o.a. Bach, Mompou, Piazolla en Villa Lobos

 

                     

oktober

2013

Speciaal concert met een uitvoering van het CANTO OSTINATO van Simeon ten Holt

Annemieke IJzerman – harp

Peter Elbertse – marimba

Esther Doornink – marimba

Mickey Wagner – piano

Een bijzonder concert dat deze professionele musici, afkomstig van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Radio Philharmonisch Orkest hebben uitgevoerd in de kapel, t.g.v. de jaarlijkse vrijwilligersdag.

 

september

2013

Patiëntenconcert met musici van het

Nederlands Philharmonisch Orkest:

Margreet Bongers - fagot

Dymphna van Dooremaal - fagot

Martin Kaaij - gitaar

Muziek van o.a. Telemann en Vivaldi

 

NedPhO-GO_RGBcid:E04EE948-1ED9-484F-87B1-6BEB4E54BD12

juli

2013

Japans ensemble Nomad en solisten

 

Deel uit het klarinetconcert van Mozart, compositie van één van de leden van het ensemble Nomad (première!) en muziek op de tekst 'Desiderata' van Max Ehrmann, gecomponeerd door Rijndert Woudenberg.

Zie onderstaand filmpje voor meer informatie over de tekst en uitvoering van het Desiderata:

http://www.youtube.com/watch?v=uVxdnxhcb4k

juni

2013

Amsterdams Koor Slavuj en Russisch ensemble Samovar o.l.v. Ivo Boswijk

 

Volksliederen uit het Slavische taalgebied en de Balkan en folkloremuziek uit Oekraïne, Rusland en Wit Rusland

 

mei

2013

Capell'Affetta o.l.v. Michelle Mallinger

 

Hemelse liefde, aardse liefde

 

Diverse componisten uit de renaissance en de barok schreven zowel gepassioneerde composities over de liefde tussen mensen als over de liefde die de mens voelt voor God. Soms zelfs werd de muziek voor een wereldlijk madrigaal later gebruikt voor een kerkelijk motet. Met muziek van o.a. Purcell, Monteverdi en Bach.

maart

2013

concert met harpist Merel Naomi en violist Anastasia Kozlova

Muziek voor viool en harp van o.a. Bach en Fauré, en voor harp van o.a. Händel

 

november 2012

Vocaal Ensemble Col Canto en vocale en instrumentale solisten, o.l.v. Joyce Hoohenkerk-Stroom

 

Met werken van de Boheemse barokcomponist Fr. Tuma, o.a. het Stabat Mater.

 

november 2012

Veiling olifanten voor kunstaankopen nieuwe kinderafdeling van het OLVG

 

Door kinderen beschilderd. De duurste olifant bracht 900 euro op!

oktober

2012

Musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest: Philip Dingenen, viool en Sandrine Chatron, harp.

 

Met romantische klassieke muziek met een frans tintje van componisten als Leoncavallo, Saint Saëns en Ysay.

 

september 2012

jazz-zangeres Clementine Noordzij en pianist Henne Reijs

 

Met een gevarieerd programma van lichte muziek met liedjes over troost en dankbaarheid, vriendschap en liefde, in verschillende stijlen en talen.

 

juni

2012

 

De internationaal bekende celliste Harriet Krijgh en pianist Harold Kozic.

 

met werken van o.a. Haydn, Debussy, Offenbach en Fauré.

Ook presenteerde Harriet hier haar eerste cd.

 

2

 


                                       informatie en eventuele reserveringen (niet voor patiëntenconcerten): d.m.brussee@olvg.nl